Jak se správně obléci na zimu?

Jak se správně obléci na zimu?

Abyste mohli správně regulovat teplotu při různých aktivitách, je potřeba se obléci do několika vrstev oblečení. Jedině tak zůstanete vždy v suchu a teple. Počet vrstev je závislý na druhu pohybu, počasí a vašem osobním pocitu. Běžně se používají tři vrstvy oblečení - základní, střední a vrchní. Každá vrstva má svou specifickou funkci.

Vnitřní vrstva odvádí vlhkost od těla.

Střední vrstva izoluje a udržuje vás v teple.

Vrchní vrstva odvádí vlhkost, zamezí větru a dešti.

1. Vnitřní vrstva

musí být v kontaktu s vaším tělem (pokožkou). Tuto vrstvu vyberete nejlépe z materiálu, který skvěle odvádí vlhkost od těla a dobře se přizpůsobí vašemu tělu. Skvělým příkladem jsou řady Super ThermoWool Thermo a Classic Wool, tedy polypropylen nebo merino vlna. Při větší zátěži doporučujeme vybrat slabší první vrstvu, naopak silnější základní vrsta se bude hodit pro mírný pohyb ve větším chladu. Pro sportovní aktivity nedoporučujeme bavlnu, protože rychle přijme vlhkost a můžete pak rychle prochladnout. Bavlna je vhodná jen pro nenáročný pohyb.

2. Střední vrstva

může být poněkud volnější, než první vrstva, ale opět s dobrým kontaktem s vaším tělem. Jedině tak bude první a druhá vrstva spolupracovat. Střední vrstva vás má za úkol izolovat od chladu a dobře převést vlhkost do vrchní vrstvy. Fleece, vlna nebo polypropylen a polyester jsou ty správné materiály pro tuto vrstvu. Výhodou této části oblečení mohou být různé možnosti regulace - dlouhé zipy,vysoký límec, dlouhý rukáv s prostupem pro palec, atd. Doporučujeme naši řadu Classic WoolArcticPolar fleece. 

3. Vrchní vrstva

vás ochrání před počasím (větrem a deštěm), ale zároveň musí dobře odvádět vlhkost pryč z vnitřních vrstev, takže musí dobře "dýchat". Soft shell, silnější merino vlna nebo podobné materiály se hodí pro tuto vrstvu. Doporučujeme vybírat i podle dalších funkčních prvků vrchní vrstvy - odvětrávání v podpaží, stahovací kapuce, dlouhé zipy. Volba závisí také na druhu pohybu a činnosti. Expedition, Polar fleeceAntarctic. 

Oblékáním do vrstev budete správně regulovat teplotu. Vrstvy pak můžete podle potřeby svlékat a oblékat. Pamatujte, že oblečení může rychle ztrácet své vlastnosti, pokud se o něj nebudete dobře starat a dodržovat pokyny k údržbě. Správná volba oblečení vám zpříjemní váš výlet, trénink nebo závod. A musí vás udržet v suchu a teple.

PROHLÉDNOUT ZBOŽÍ ZNAČKY BRYNJE OF NORWAY

Jak vybrat své BRYNJE?

Než si vyberete své originální norské termoprádlo, stačí si odpovědět na dvě otázky. Do jakých teplotních podmínek budu oblečení potřebovat? Jak velkou zátěž musí termoprádlo zvládnout? Ve výběru správné produktové řady pomůže tato tabulka.   Produktové řady BRYNJE of Norway